NOG TE WEINIG VRIJWILLIGERS VOOR WIJKMEDIA

Ga naar beneden

NOG TE WEINIG VRIJWILLIGERS VOOR WIJKMEDIA

Bericht van Jyotish op ma dec 12, 2011 8:35 pm

(mini conferentie 26-11-2011)

Den Haag – “Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan de media in
Den Haag”, zei Rabin Baldewsingh. De wethouder, die ondermeer media in zijn portefeuille heeft, sprak tijdens een mini-conferentie over vrijwilligerswerk en lokale media zijn waardering uit voor de vele vrijwilligers die de stad rijk is. “Zonder hen zou Den Haag instorten.” Baldewsingh pleitte voor de oprichting van een Haagse nieuwsbank. “Er is teveel lokaal nieuws dat de reguliere media laten liggen en dat wel opgepikt wordt door de redacties van wijkkranten en digitale muurkranten. Al dat nieuws zou moeten worden verzameld in een digitale nieuwsbank, een centraal Haags persbureau.”

Baldewsingh keek vervolgens in het koffiedik en zei dat de wijkkrant in papieren vorm de langste tijd heeft gehad. Die uitspraak leidde tot reacties van enkele aanwezige wijkkrantredacteuren. Zij waren tevens van mening dat hun journalistieke werkzaamheden er wat bekaaid afkwamen tijdens de mini-conferentie. De wethouder hield zijn gehoor voor dat een beter gebruik van lokale media besloten ligt in de digitale muurkrant. “Die heeft de toekomst. Je kunt de nieuwe media niet negeren. Veel mensen onderkennen de kracht van de nieuwe digitale media, zoals de muurkrant”, zei Baldewsingh over één van de speerpunten van zijn lokale mediabeleid.

Hoewel Den Haag een stad is waar het vrijwilligerswerk een belangrijke sociaalmaatschappelijke en culturele functie vervult, zijn er nog te weinig vrijwilligers werkzaam met lokale media. Dit was een van de voornaamste conclusies die getrokken kon worden uit de redelijk geslaagde, maar helaas matig bezochte mini-conferentie die op 26 november jl. werd georganiseerd door de Gemeente Den Haag, HOF (Promotie Haags Vrijwilligerswerk) en de Centrale Bibliotheek.

Toekomstmuziek:
De mini-conferentie heeft het volgende opgeleverd:
- Er hebben zich 4 nieuwe partijen gemeld die een digitale muurkrant willen
gaan beheren in hun wijk of buurt;
- de gemeente organiseert (begin) volgend jaar in de Openbare Bibliotheek
aan het Spui een workshop over het beheren van en het werken met de
digitale muurkrant;
- medio volgend jaar komt er een facebookaccount onder de naam:
Haags Digitaal Netwerk voor alle vrijwilligers die zich bezighouden met
lokale media;
- de gemeente gaat onderzoeken hoe apps, QRcodes, en andere nieuwe vormen van (social) media gekoppeld kunnen worden aan de bestaande voorzieningen.


Radio-uitzending RTV Discus http://www.rtvdiscus.nl/video/herhaling.htm
avatar
Jyotish

Man
Aantal berichten : 54
Leeftijd : 36
Location : den haag
Points : 17
Registration date : 31-07-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum