www.ohmnet.nl

Ga naar beneden

www.ohmnet.nl

Bericht van Ashmit op ma sep 17, 2007 11:59 pm

OVER OHM

De stichting OHM neemt een bijzondere plaats in binnen het Nederlandse omroepbestel. Zij komt voort uit de sterk gedifferentieerde en veelkleurige Hindoe-gemeenschap, die in Nederland ongeveer 200.000 personen telt. Een gemeenschap die groeit door de toegenomen belangstelling voor spiritualiteit. Zij maakt televisie- en radioprogramma's voor Hindoes en het algemene publiek.

Mission statement
Op 10 februari 1993 kreeg de OHM voor het eerste een zendmachtiging. In haar statuten formuleerde het bestuur de volgende doelstellingen:

Het verzorgen van radio- en televisie-uitzendingen ten behoeve van genootschappen op geestelijke grondslag (Hindoes), door de op grond van art. 39f van de Mediawet verkregen zendtijd. De uitzendingen zullen gericht worden op alle categorieën luisteraars en kijkers, om hen vertrouwd bekend en vertrouwd te maken met het Hindoeďsme. De uitzendingen hebben tot doel bij te dragen aan integratie van de Hindoecultuur in de Nederlandse samenleving en zodoende bijdragen tot een stabiele maatschappij.

Het bevorderen van samenwerking en dialoog tussen verschillende religieuze groeperingen.
OHM brengt programma’s die geďnspireerd zijn door de Hindoefilosofie en de klassieke geschriften, zoals de Veda’s, de Upanishaden, Brahmanas, de Ramayana, de Mahabharata, waarvan de Bhagavad Gita een onderdeel vormt.

Uitgangspunt is respect voor alle leven. Het handelen (karma) van de mens en het moreel juiste gedrag (Dharma) ten opzichte van anderen is gericht op bevrijding uit de cyclus van wedergeboorte. Respect voor het leven komt tot uiting in de idealen: tolerantie, vredelievendheid, het nastreven van kennis en geweldloosheid (ahimsa).

Nederland biedt aan vele groeperingen een thuis. Als het samenleven louter gebaseerd is op acceptatie van het anders-zijn en wederzijdse integratie ontbreekt, komt de multiculturele samenleving slechts gebrekkig tot ontplooiing en ontstaat een voedingsbodem voor extreme uitingen. De OHM zet zich in om het fundament van de multiculturele samenleving te versterken door de communicatie tussen Hindoes en andere groepen meer kans te geven.

Het beleidsplan van OHM 2005-2010 kunt u hier bekijken.(pdf)

Jaarverslag OHM 2005 (pdf)


OHM is ook actief op het internet. Behalve met deze (corporate) website (OHMNET.NL) heeft OHM ook een jongerensite: Chatney.nl (www.chatney.nl) en een website gericht op de geinteresseerden in spiritualiteit Lotusvijver (www.lotusvijver.nl). Ook op het mobiele telefoonplatform Imode is OHM actief (www.ohm-imode.nl).Programmablad
OHM geeft als promotie-activiteit een kwartaalblad uit. Dit unieke blad heeft de naam "OHM-Vani" meegekregen. Daarin vindt u artikelen over de OHM-radio en –televisieprogramma’s en informatie over de Hindoe-gemeenschap in Nederland. Het blad bestaat langer dan tien jaar en heeft meer dan 5000 abonnees. Het wordt niet alleen gelezen door Hindoes, maar ook door een grote groep andere geďnteresseerden.

Adres
OHM is op werkdagen bereikbaar:

Koninginneweg 8
1217 KX Hilversum
Tel. 035-626 09 20
Fax 035-628 08 43
E-mail:info@ohmnet.nl
avatar
Ashmit

Man
Aantal berichten : 1260
Leeftijd : 38
Location : City of AngeLs
Points : 85
Registration date : 16-09-07

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: www.ohmnet.nl

Bericht van Chaandni op za feb 23, 2008 1:41 am

Hey hadden zij niet een tijd geleden zo een leuke serie gemaakt over een jongen die op zoek was naar zichzelf en antwoorden?

_________________
avatar
Chaandni

Vrouw
Aantal berichten : 696
Leeftijd : 35
Location : Amsterdam
Points : 0
Registration date : 15-09-07

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: www.ohmnet.nl

Bericht van Ashmit op za feb 23, 2008 3:15 pm

daar hadden ze het idd over. Het was een bepaalde purana.
Je kunt alles op die site checken, essentiele vragen worden behandeld op een leuke en begrijpbare manier. Ik had ooit op dat andere forum al die links geplaatst, het zal nog steeds op de ohmsite zijn.


Chaandni schreef:Hey hadden zij niet een tijd geleden zo een leuke serie gemaakt over een jongen die op zoek was naar zichzelf en antwoorden?

_________________
avatar
Ashmit

Man
Aantal berichten : 1260
Leeftijd : 38
Location : City of AngeLs
Points : 85
Registration date : 16-09-07

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: www.ohmnet.nl

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum